Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 1

Een nieuw bedrijf voor examens en lesmateriaal

Heuglijk nieuws, vlak voor het begin van 2011 tekende onder meer FNV MOOI een intentieverklaring om te komen tot een onderneming die lesmateriaal en examens voor de Uiterlijke Verzorging moet gaan ontwikkelen.

FNV MOOI vindt het belangrijk dat het vakonderwijs voldoende niveau heeft, zodat de toekomstige vakvrouw/man er na het volgen van z’n opleiding in de praktijk wat aan heeft. Als leerlingen tijdens de opleiding kunnen werken met kwalitatief goed en onafhankelijk lesmateriaal en aan het eind van de opleiding een onafhankelijk examen kunnen afleggen, is het niveau van het diploma in de meeste gevallen gegarandeerd. Zo weet de leerling en het bedrijf dat ze er in de praktijk veel aan zullen hebben. Natuurlijk moet dit bedrijf dan wel de bedrijfstak (bonden en werkgevers) en KOC Nederland betrekken om mee te denken hoe het product er uit moet gaan zien.

Het eerste kwartaal van 2011 moet duidelijk worden of dit bedrijf echt tot de mogelijkheid gaat behoren. Dit bedrijf zal in 2011 materiaal maken voor kappers, nagelstyling, visagie en schoonheidsverzorging. In de volgende MOOI Lijfstijl lees je of dit bedrijf ook echt handen en voeten gaat krijgen en hoe en wat de mensen van dit bedrijf allemaal gaan doen.

Marga Patijn

voorzitter FNV MOOI