Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 3 2012

Juli 2012

Social media, de toekomst?

Er is veel te doen op internet. Een kleine rondgang langs een aantal leden laat zien dat iedereen Hyves eigenlijk wel kent, maar dat het al een beetje ‘uit’ is. Facebook is al veel groter en belangrijker, ook omdat je er meer mee kunt. Naast vrienden vinden kun je je foto’s plaatsen, laten zien waar je bent en wat je doet. En heel veel soorten spelletjes spelen.

Facebook wordt tegenwoordig ook veel gebruikt door salons om zichzelf te promoten. In veel advertenties zie je een ‘Like-button’. Met die knop kun je laten weten dat je dit bedrijf of een bepaalde actie leuk vindt. Vaak kun je er ook wat mee winnen of verdienen. Zo word je verleid om te ‘liken’.

De nieuwste vorm van social media is Pinterest, www.pinterest.com. Het is een digitaal prikbord voor foto’s die je wilt delen. Zo kun je je eigen ideeën en hobby’s laten zien. Alles wat je bezighoudt deel je op Pinterest. Dit kan bijvoorbeeld ook je werk zijn of opdrachten van school, van je klanten, de laatste mode, noem maar op.

Waarom ik je dit vertel? Omdat we allemaal ons voordeel kunnen doen met social media, als leerling, als werknemer en als (aankomend) ZZP’er. In deze MOOI Lijfstijl vind je voorbeelden hoe bedrijven en salons hier mee omgaan, om nieuwe werknemers te werven maar ook om klanten te werven. Maar ook collega’s onder elkaar die de laatste mode uitwisselen.

Wat wil jij met social media?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over social media? Kom op maandag 10 september naar de FNV MOOI Dag 2012. Houd daarvoor onze site in de gaten www.fnvmooidag.nl.

Ik wens je een gezellige en sociale zomer toe..

Marga Patijn

voorzitter FNV MOOI