Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 5 2014

November 2014

13 oktober 2014 was een MOOIe dag!

Eindelijk was het weer zover. Na een half jaar voorbereiding organiseerde FNV MOOI ook dit jaar voor diegenen die zich willen blijven ontwikkelen voor de 5e keer de FNV MOOIDag. Dit jaar stond de MOOIDag in het teken van de toekomst. Bij technologische ontwikkelingen, de toenemende digitale wereld en een economie waar beleving centraal staat, speelt de vraag welk effect dat heeft op jou, jouw werk en/of onderneming.

Dit jaar was een wel heel passende locatie uitgekozen, want bij een te varen koers naar de toekomst hoort natuurlijk een schip en wel het legendarische cruiseschip het ss Rotterdam! De dag was nog maar net begonnen of er was al heel MOOI nieuws. FNV MOOI heeft een contract getekend met de ‘De Administratie’; een van onze voordeelpartners waar je als ZZP’er korting krijgt op hulp bij de boekhouding en belastingaangifte van jouw bedrijf. Zie pagina 27 of www.fnvmooivoordeel.nl voor meer informatie.

Dit jaar mocht ik zelf ook weer kort vertellen over ons vak dat zich blijft vernieuwen, over de MOOI Academie die op dit moment een veelheid aan workshops biedt en natuurlijk over het beleid van FNV MOOI. Het baart ons zorgen dat de belastingwijzigingen die dit kabinet op Prinsjesdag presenteerde, het lage BTW tarief voor kappers onder druk zet. Dit terwijl FNV MOOI juist voorstander is om de BTW voor alle branches naar 6% te brengen. En het onderzoek van de 3 departementen Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en Financiën over de vraag wie zich in de toekomst nog de echte ZZP’er mag noemen, heeft onze volle aandacht. Je moer er toch niet aan denken dat jouw belastingaftrek verdwijnt? Na mijn verhaal volgden twee topsprekers. Spreker en dagvoorzitter Lorraine Vesterink zag kans vroeg in de ochtend het hele theater mee te laten zingen. Ook gaf zij een inspirerende presentatie met als boodschap dat de basis van wat je doet, passie, positiviteit en vitaliteit moet zijn. Spreker Richard van Hooijdonk stormde het podium op en vertelde vol energie over de toekomst, de robots, het printen van een hart, maar vooral dat printen van foldertjes en het adverteren in kranten ‘uit’ was. Hij onderbouwde dat met cijfers en leerde de zaal met een paar punten hoe het wel moest: ‘social, mobile en local’. Kijk eens op hun sites voor meer inspiratie: www.lorrainevesterink.nl en www.richardvanhooijdonk.com.

Na een energieke en inspirerende ochtend volgde een uitgebreide scheepslunch en ging de kennis- en belevingsmarkt open waar iedereen een dagkorting gaf. Ja, ook FNV MOOI is gek op korting dus had dit als voorwaarde gesteld aan de standhouders om op de markt te mogen staan. Daarna startte het middagprogramma met 20 informatieve en inspirerende Look & Learns met o.a. de haarlijntrends 2014/2015, 3D kniptechniek, HD make-up, Vergroot je invloed, Bamboestokmassage en Herken je klant.

De afsluiting van de dag vond plaats in stijl met een borrel, een bitterbal en de vrolijke deuntjes van muziektrio Captain Jazz. Er volgde een loterij waarbij we vele prijzen mochten verloten en wat ervoor zorgde dat de dag tot het eind gezellig druk was. Helaas komt aan al het MOOI’s een eind, zo ook aan de FNV MOOI Dag 2014. We zien je graag volgend jaar terug tijdens de FNV MOOI Dag 2015!

Marga Patijn,
Voorzitter