Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 5, 2016

November 2016

Nog even en dan is het jaar voorbij. Maar voordat het zover is moet er nog veel gebeuren.

De FNV MOOIDag ligt alweer weer achter ons. Het was een groot succes. Ik ben veel leuke mensen tegen gekomen. Met een aantal ga ik nog een afspraak maken. De MOOIDag is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement om je te blijven ontwikkelen in de branche. De eerste ideeën voor 2017 liggen alweer klaar.

FNV MOOI is nu bezig met de cao onderhandelingen voor de kappers. Op 9 november was het eerste gesprek met de vertegenwoordigers van werkgevers, Anko. Wil je dit traject volgen? Kijk dan op onze website en volg ons op Facebook.

Verder is FNV MOOI bezig met de lobby voor het behoud van de BBL opleiding, dus ook voor werkgelegenheid. Maar ook voor de pensioenen. Door lage rente en nieuwe maatregelen vanuit de overheid dreigt de pensioenspaarpot minder te worden.

Maar we vergeten ook het veranderende werk van de schoonheidsspecialisten niet en een upgrade project voor de schoonheidsverzorging met de Anbos en de discussie over de ZZP’er in het algemeen. Samen met collega bonden binnen het FNV spreken we over de toekomst van deze groep. Met Anko doen we onderzoek naar de groei van de ZZP’ers. Zelf vragen wij onze achterban wat zij van ons verwachten. En in Den Haag zeggen ze dat de fiscale voordelen zoals zelfstandigen aftrek moet blijven.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het werk van FNV MOOI.

Cao Kappers afgelopen. Wat betekent dat voor jou, o.a.
- Staat in jouw arbeidsovereenkomst de cao vermeld dan blijft de cao van kracht tot er een nieuwe cao is.

  • Word je altijd al betaald volgens de cao dan blijft dat zo.
  • Is je werkgever lid van de ANKO en jij van FNV MOOI dat blijft voor jou de cao gelden.
Er zijn ook situaties die zorgen dat de cao niet meer voor jou geldt, bel ons voor meer informatie

Marga Patijn,
Voorzitter