Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 5, 2017

November 2017

Voor leden en niet leden

Tijdens onze MOOIDag op 9 oktober bracht FNV MOOI het bericht naar buiten dat ongeveer 1 op de 5 kappers wordt onderbetaald. Dit blijkt uit onderzoek van Van Spaendonck dat is uitgevoerd in opdracht van FNV MOOI. De hoogste onderbetaling vindt plaats bij de functie van Haarstylist.

FNV MOOI kreeg de eerste signalen door uitkomsten van een eerder onderzoek om de kosten van een eventueel nieuw loongebouw binnen de kappersbranche in kaart te brengen. Aan Van Spaendonck is toen gevraagd nader onderzoek te doen naar onderbetaling binnen de branche, dit blijkt nu op grotere schaal voor te komen. Door deze uitkomst is FNV MOOI vastberaden nog beter in kaart te brengen wat precies mis gaat en vooral waar.

Naar aanleiding van deze toch schokkende uitkomst heeft FNV MOOI de actie ‘onderbetaling kappers’ opgezet om bij jou na te gaan of jij wel krijgt waar je recht op hebt. Ook wanneer je nog geen lid bent van FNV MOOI, kun je aan deze actie deelnemen en door FNV MOOI je loon laten controleren. Kijk voor het formulier op www.laatste.nieuws.fnvmooi.nl/actieonderbetaling

Ondertussen is ons bericht al door meerdere media opgepakt en hebben ook werkgevers (ANKO) gereageerd. Dat is MOOI nieuws, want FNV MOOI gaat graag snel in gesprek met werkgevers en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om deze misstanden aan te pakken. FNV MOOI houdt je uiteraard op de hoogte!

Heb je vragen hierover? Bel of mail ons op 030-2314221info@fnvmooi.nl

Marga Patijn,
Voorzitter