Pensioen, jouw oudedagsvoorziening

Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 5, 2018

December 2018

Al vele jaren maakt FNV MOOI samen met de FNV zich druk over het inkomen wat jij later gaat krijgen (AOW/Pensioen). Steeds weer lees je in de kranten, zie je op TV of in MOOI Lijfstijl dat we moeten vechten om een redelijk inkomen te houden na ons werkzame leven. Onlangs klapte er ook weer een overleg tussen FNV en werkgevers, premier Rutte was zelfs aan de pensioenonderhandelingen toegevoegd

Hoe zit het ook weer
Sparen voor later is duur en daarom moet je er vroeg mee beginnen. De overheid zorgt er in ieder geval voor dat een deel van ons belastinggeld besteed wordt aan een basisinkomen, AOW-pensioen genoemd. Dit is geen vetpot, daarom sparen de meeste werknemers via hun werkgever in een pensioenfonds dat zorgt dat je pensioen later dichter bij je salaris komt. Dit pensioen is niets anders dan uitgesteld loon, daarom betaalt de werkgever hier een deel van. Als er in jouw branche geen pensioenfonds is, of als je ZZP’er bent of als je later ruimer wilt leven dan moet je een deel van je privé-inkomen zelf opzij zetten.

Wat is er nu zo moeilijk, waarom komen bonden en werkgevers niet uit deze discussie?
De overheid zorgt ervoor dat de AOW-leeftijd steeds verder stijgt, veel sneller dan vroeger. Dat betekent dat je dus langer moet doorwerken om je basisinkomen te krijgen. In 2022 is de leeftijd al 67 jaar en 3 maanden. Als je bedenkt dat mijn vader al voor zijn 50ste met pensioen is gegaan, dan is de pensioenleeftijd erg hard gestegen. Bonden willen afspraken maken zodat die stijging minder snel gaat. De overheid wil daar wel wat aan doen, maar niet genoeg vindt de FNV. Ook wil de FNV dat ZZP’ers deel moeten kunnen nemen aan een pensioenfonds waar ook werknemers onder vallen zodat ook zij makkelijker meer kunnen sparen boven op de AOW. Ook voor zware beroepen zou wat moeten gebeuren. Dat zou natuurlijk fijn zijn want die hebben wij natuurlijk ook in onze branches. En als laatste willen ze iets doen aan de rente die gebruikt wordt om pensioenen uit te rekenen. Dit zou voor kappers een uitkomst zijn want door de vele jonge mensen die in het Pensioenfonds Kappers zitten is de lage rente een groot probleem. FNV MOOI schreef daar al eerder over.

Werkgevers en de overheid vinden de vragen van de bonden te duur en willen daarom geen concrete afspraken over alles maken maar een belangrijk deel doorschuiven naar het volgende kabinet. Dat vindt de FNV natuurlijk geen goed idee want je weet nooit wat dat volgende kabinet ervan gaat vinden. Voor hetzelfde geld gaat dat kabinet niets met die voorstellen doen en dan heb je niets. Terwijl je wel wat hebt ingeleverd. De werkgevers willen namelijk dat de werknemers het risico gaan lopen voor de hoogte van het uiteindelijk pensioen. Zij vinden namelijk dat de pensioenpremie de laatste jaren te veel is gestegen en het risico dat dat blijft te groot is.

Het kapperspensioen
Omdat er veel jonge mensen in het Pensioenfonds Kappers zitten, wordt dit pensioenfonds een van de groenste fondsen van Nederland genoemd. Helaas pakken juist daarom verschillende overheidsmaatregelen voor het kapperspensioen verkeerd uit. Zo werkt de UFR-regeling (lage rente) juist averechts en ook het afschaffen van de doorsneepremie zal dramatisch uitpakken voor het kapperspensioen. Daarom blijven sociale partners de politiek aanschrijven en ze wijzen op de gevolgen voor het Pensioenfonds Kappers. Het mooiste is als dit bij wet kan worden opgelost, maar als dat niet mogelijk is moet de overheid voor de kappers een uitzondering maken zodat ze straks niet dramatisch hoeven te korten.. wordt vervolgd!

MOOI als je je blijft ontwikkelen!

Marga Patijn

voorzitter