Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 3

Nagelstyling op niveau maakt herstart

Goed verzorgde, mooie handen zijn een visitekaartje. Helaas heeft niet iedereen van zichzelf mooie nagels. Nagelstyling biedt uitkomst. Je kunt je nagels laten verstevigen, verlengen en versieren tot op zichzelf staande kunstwerkjes. Nagelstyling heeft een ware revolutie doorgemaakt en wordt steeds populairder.

Wat moet je doen als je een opleiding tot nagelstylist wilt volgen? Een erkende opleiding tot nagelstylist bestaat niet, dus dat is even zoeken.

Eerder heeft FNV MOOI aan KOC Nederland, het Kenniscentrum voor de uiterlijke verzorging, gevraagd om een landelijke kwalificatie voor nagelstylisten te ontwikkelen. Met subsidie van het ministerie is men daar toen mee begonnen. Dat is alweer een tijdje geleden en door de afbouw en verkoop van activiteiten bij Philyra zijn er geen lesmateriaal of onafhankelijk landelijk erkende examens tot stand gekomen.

Maar FNV MOOI zou FNV MOOI niet zijn als ze er niet alles aan zou doen om te zorgen voor een herstart van dit project. FNV MOOI heeft Visavi – het nieuwe loket voor leermiddelen, examens en docentenopleidingen - gevraagd de nagelstylistenbranche te helpen.

En ja hoor, op 18 april jl. werd het project gestart. Bespeak (de onderwijsdeskundige van Visavi, die eerder prijzen won voor het ontwikkelen van lesmateriaal in de uiterlijke verzorging) ging samen met Tamara Bhagoe, Cheryl Djadoenath, Wendy Vink en Inge Wilschut – de inhoudsdeskundige – met veel enthousiasme aan de slag. Ik was er zelf bij en heb kunnen constateren dat het project in goede handen is. Ik wens Visavi en de begeleidingsgroep veel succes. Op naar goed lesmateriaal en examens, want nagelstyling is hot.

Marga Patijn

voorzitter FNV MOOI