Column Marga Patijn, MOOI Lijfstijl 4, 2015

September 2015

Ineens is de zomer voorbij

En dan is het najaar. De meeste vakanties zijn afgelopen en de opleidingen starten weer. De kleur op ons gezicht herinnert ons nog aan de voorbije maanden maar we zijn weer volop bezig met ons werk. Ook bij FNV MOOI. Zo zijn onze ogen en oren onder andere gericht op Den Haag. Ook daar is het zomerreces afgelopen en wordt Prinsjesdag voorbereid. Wij weten dat het gevaar altijd in een klein hoekje schuilt. We zijn dan ook alert op die politici, die de BTW op arbeidsintensieve diensten willen verhogen, de vrijstelling voor BTW willen afschaffen of de zelfstandigenaftrek willen veranderen. Dit zou dramatisch zijn voor de werkgelegenheid, zowel voor de werknemers als voor de kleine ZZP’er waarvan er in onze branche veel zijn.

Ook maakt FNV MOOI zich op voor het nog steeds groeiende evenement “De FNV MOOI Dag”. Op 12 oktober is het weer zover. De nieuwe trends en technieken worden dan getoond en ook de Look & Learns voor de (startende) ZZP’er zijn alweer uitgezocht. Mariëlle Bastiaansen is onze speciale gast. Na 10 jaar als vaste columnist voor Mooi Lijfstijl gewerkt te hebben stopt zij. Wij zullen terugblikken op haar werk in de uiterlijke verzorgingsbranche. Verder is er natuurlijk een mooi ochtendprogramma.

Kom jij ook? Dan hoor je gelijk wat FNV MOOI nog meer op de agenda heeft staan voor dit najaar en ontmoeten wij elkaar daar. Kijk voor meer informatie over de MOOI Dag op www.FNVMOOIDag2015.nl

Marga Patijn,
Voorzitter