aug 2011: Pensioen en AOW voor nu en in de toekomst. Er is veel te doen rond de pensioenen en de AOW in Nederland. Klik hier voor de laatste informatie: Pensioen en de AOW, voor nu en in de toekomst.

Specifiek voor kappers; Wil je weten hoe het staat met jouw pensioen en het pensioenfonds? Kijk dan op de website www.pensioenkappers.nl. Hier vind je de laatste informatie.

Veel werknemers in de uiterlijke verzorging starten al jong met werken, maar stoppen ook relatief vroeg met (fulltime) werken. De overheid trekt zich steeds meer terug en vindt dat je zelf moet zorgen voor je toekomst. Begin daarom vroeg met het sparen, des te minder hoef je per maand in te leggen om een leuk bedrag te krijgen als je met pensioen gaat. Werknemers in de kappers branche reserveren voor hun pensioen vanaf de leeftijd van 21 jaar. FNV MOOI vindt dat alle werknemers en ZZP’ers in de uiterlijke verzorging, ook de mogelijkheid moeten hebben deel te nemen aan de pensioenregeling, onafhankelijk van leeftijd, dus ook voor je 21e jaar.