Belangrijke informatie voor jou

Laatst gewijzigd: 26 juni 2021

Beste kappers en beauty professionals,

Op deze website vind je veel informatie die belangrijk is voor jou in de tijd van het nieuwe coronavirus COVID-19. Je vindt hier het protocol voor jouw branche, extra informatie en uitleg van de protocollen in de Toolkit, infographics en video’s, en voorbeelden die je kunt gebruiken en aanpassen voor communicatie richting de consument. Ook vind je op deze website Q&A’s en een handig artikel over de noodmaatregelen, zodat jij precies weet wat je aan kunt vragen en waar jij recht op hebt.

Met ingang van 26 juni a.s. vervalt de mondkapjesplicht voor de contactberoepen. Dit is een wettelijke regeling.
De mondkapjesplicht blijft, met uitzondering van de contactberoepen, gelden op plekken waar geen 1,5 meter afstand kan worden bewaard.

FNV MOOI blijft op dit moment nog adviseren dat werkenden en klanten een mondkapje dragen als er geen 1,5 meter afstand bewaard kan blijven. Nog niet iedereen is gevaccineerd en mensen die wel gevaccineerd zijn, zijn niet 100% veilig. Je kunt nog steeds corona krijgen en dit ook doorgeven aan anderen, dus ook aan zieke en kwetsbare mensen.
Veilig en gezond werken in coronatijd betekent volgens FNV MOOI op dit moment nog handhaving van de mondkapjesplicht in salons bij werk waar je geen 1,5 meter afstand kan houden.

Houd deze website regelmatig in de gaten, want er kan informatie worden aangepast n.a.v. nieuwe regels en inzichten. Op elke pagina zie je direct wanneer de pagina voor het laatst is bijgewerkt met actuele informatie.

...
...
...
...
...